Преди монтиране: подготовка на помещението Aклиматизция  – Позволете на подовите настилки да се приспособят на темепературата в помещението, където ще бъдат монтирани. Нужно е да съхраните опакованите подови настилки в същото помещение 48 часа преди монтиране.

 Посока

Докато вашите подови настилки се аклиматизирт, използвайте времето да определите посоката на монтирането!
Винаги трябва да имате в предвид източника на светлостта и главната посока, от която ще наблюдавате пода.
Препоръчва се панелът да се поставя по дължина в съответствие с главната посока на наблюдаването и главния източник на светлостта.

Подготовка на пода

Преди да започнете с монтирането на пода, трябва да извършите няколко прости проверки!
– Подовата настилка трябва да бъде суха.
– Подовата настилка трябва да бъде равна. Нерправилностите > 3 мм/м или 2 мм над 2мm трябва да се нивелират.
– Подовата настилка трябва да бъде чевърста, силна и чиста.
Повече информации за инструкции за монтиране ще намерите в кутията с ламината!

Как сами да проверите дали има влага?

Съществува твърде просто тестване, което сами можете да извършите и грубо да оцените съдържанието на влагата в своята бетонна плоча. Залепете с тиксо на пода няколко броя предварително изсечени полиетилени, с размер 50 x 50. Залепете ги на различни места на подната основа. Изчакайте към 72 часа. След това повишете ъгъла на всеки от тези тест-квадрати. Koндензираните капки на долната страна на било кой от тези квадрати или тъмното петно на подовата основа ще укажат на проблема с влагата. В случай това да не се случи, свържете се с професионално лице. Aкo пластамасовите квадрати са сухи, свободно започнете с монтирането на ламинираните подови настилки! И не забравяйте да поставите парната защита.