Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилЖивеете в жилище от 60 кв. м, но мечтаете да бъде два пъти по – голямо. Имате идея за много функционални зони, но не разполагате с достатъчно площ, за да ги реализирате. Ето защо на помощ тук идват дизайнерите, които буквално могат да сътворят чудеса и да уголемят пространството. Как ли? С трикове. И за да ви докажем това, вижте апартамента на семейна двойка на средна възраст.

Тъй като площта на този апартамент – 62 метра – е като за едностаен апартамент и има само два прозореца, основната задача на дизайнера е да направи функционално зониране на пространството.

По време на реконструкцията в апартамента са оформени шест функционални зони: антре, хол, кухня, офис, спалня и баня. Банята е увеличена за сметка на антрето, отворът от който към хола е демонтиран, като остава само преградата, така че да няма усещане за фрагментация на пространството.

И дизайнерът, и клиентите са на мнение: апартаментът трябва да е модерен, без класически елементи.

За да се запази целостта на пространството, в целия апартамент е използван един и същ тапет: лек опушен цвят. Същото е и при избора на подови настилки. Дизайнерът залага на неутрална цветова гама: черно, бяло, нюанси на сиво, бежово и кафяво. Тези цветове създават перфектната основа за смели акценти. Плавните форми и изчистените линии са една от основните характеристики на интериора в тази посока.

Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилЗа да не затрупват жилищното пространство с гардероби, те решават да оборудват система за съхранение на всички дрехи и други необходими неща в коридора, който служи като съблекалня. Голямото огледало визуално увеличава пространството, докато пуфът с приглушена люлякова тапицерия служи като цветен акцент.

Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилВ зоната на хола има два проблема: къде да бъде телевизора и как да отдели от кухнята, без да се блокира достъпа до естествена светлина. Решението е намерено под формата на преграда от набраздени блокове с височина 2 метра, а останалата част от разстоянието е решено да бъде украсена с витраж от цветно стъкло. Резултатът е почти изолиран хол, светъл и уютен. Тъмно лилав вълнен килим добавя яркост към интериора.

Трансформиращият се диван, ако е необходимо, служи като допълнително легло. Масата за кафе, изработена от прозрачно извито стъкло, изглежда лека и въздушна, а контейнерът, монтиран на плота на масата, също поддържа цвета на килима в тъмно лилаво. Същият цвят присъства във витражните елементи и във възглавниците на дивана.

Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилКухненският кът е оставен на оригиналното си място. Плотът на масата е изработен от кварцов агломерат. Работната повърхност е осветена от скрито осветление, а централната таванна лампа със сенки от велпапе е комбинирана със стъклени елементи.

Спалнята е пълна с естествена светлина и е оградена от с отворени рафтове, които позволяват светлината от прозореца да влезе. Леглото е избрано с висока табла, облицована с плат, което придава елегантен и в същото време уютен вид. На отсрещната стена са инсталирани модулна система за съхранение на телевизор.

Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилПо желание на клиента в зоната на спалнята е отделено място за фотьойл. Над главата на леглото е монтиран панел от цветно стъкло. За да се създаде интимна и уютна атмосфера, до леглото е поставена подова лампа с текстилен абажур, което прави светлината мека и разсеяна. Завесата е изработена от естествена материя, която съдържа лен и памук.

Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, ВинилБанята се оказва доста трудна за работа. Първо, душ кабината е основното желание на клиентите. В същото време е необходимо да се монтират баня, пералня, сушилня за дрехи и цялото необходимо оборудване в банята. На второ място, когато решават да разширят банята, се оказа, че липсват само 200 мм, за да могат душ кабината и оборудването да си дойдат на мястото. В резултат на това вратата трябва да бъде изместена, а отстрани са монтирани мивка с шкаф от едната страна и пералня и сушилня от другата.

Балконът е изолиран и оборудван като офис. В него се помещава работно място с компютър и стелаж за книги и документи, а на прозорците са монтирани римски щори от естествен ленен плат.