Камъкът добавя нотка на величествен интериор в дома и успешно се съчетава със всички материали, затова от векове се използва силата и красотата му. Вариациите и комбинациите на камъка на доста места в дома са многобройни.

Използва се навсякъде – в банята, всекидневната, спалнята, антрето… – там, където искаме да придадем стилно излъчване.

Интересно би било облицоването с плочи само на една стена от стаята, а другите – покрити с мазилка.

Камък в дома

Оригинално е съчетанието на камък с дърво или метал за парапети на междуетажни стълбища, със стъкло за интериорни врати, с текстил за оригинални прозорци и много други.

Антрето носи първото впечатление за дома, затова подова настилка и/или облицовка на стените биха придали тежест и класически вид на това помещение. Почистването е лесно, а светлият цвят придава пространствена лекота и светлина.

Една камина, облицована с естествения материал, си е направо задължителна за всекидневната, ако сте ценители на домашния уют.

Изваяните орнаменти биха впечатлили всеки гост и бъдете сигурни, домът ви никога няма да изглежда евтино и кичозно, което гарантира вашия авторитет.

В банята освен облицовка изключително ефектно стои плот за умивалник от врачански варовик. Изглежда масивно и стилно, а както е известно, камъкът и водата са два перфектно съчетаващи се елемента.

Прозорецът в спалнята, окрайчен с орнамент от изящен профил, е рамката на вашата жива картина.

С малко творческа фантазия разпръснати в дома каменни цветарници, малки изящни масички или просто любими скулптури биха дали последния щрих на един не просто дизайнерски, а комфортен дом.