Изолация на тавана на мазето

При лоша изолация на тавана на мазето резултатът са не само студени крака, но и повишена консумация на електроенергия. Ето защо е важно да се обърне внимание и на топлоизолацията на мазето.
За саниране на тавана на мазето са подходящи стиропорените плоскости.
При новото строителство по-изгодно е изолацията да се извърши съвместно с пода на етажа непосредствено над мазето (първи етаж или партер). Препоръчителен материал в този случай са т.нар. XPS-плоскости, които могат да се монтират както на пода, така и на тавана на всяко помещение.

Изолация на пода на мазето

При саниране на пода трябва да се обърне внимание и на защитата от влага. Употребата на изолация от стиропор и доброто уплътнение против влага са най-добрата предпоставка за едно икономисващо енергия и средства за отопление мазе.
При ново строителство най-доброто решение е да се положат XPS-плоскости под осоновата, тъй като устойчивостта на натиск на XPS-плоскостите е изключително висока.

Изолация на стените на мазето
Тъй като външните стени на мазето са в непрекъснат досег с влажната земя, единствените подходящи изолационни материали са устойчивите на влага XPS и EPS плоскости. Освен това трябва да се изгради дренаж и външните стени на мазето да се изолират с битумни мембрани.
bauMax Ви пожелава успех с изолацията на Вашето мазе!